Timpul.md

Actualitate 1 Noiembrie 2020 | 17:06

MINSK. Miliția lui Lukașenko a început să tragă în aer și să-i rețină pe protestatari

La Minsk, miliția lui Lukașenko a tras în aer cîteva focuri de avertizare atunci cînd protestatarii s-au apropiat de cordonul OMON pe Bulevardul Independenței. Despre acest lucru a anunțat TASS.

Potrivit "Interfax", aproximativ 20 de ofițeri de poliție în camuflaj și arme au blocat partea carosabilă a bulevardului în timpul mișcării coloanei alcătuită aproximativ din 5 mii de protestatari. Cînd oamenii au început să ocolească forțele de ordine pe trotuare, acestea au tras în aer cîteva focuri de avertizare.

Agențiile spun că nu a existat o coliziune directă între forțele de ordine și protestatari. Protestatarii au ocolit angajații Omon și și-au continuat mișcarea.

Potrivit Interfax, mai mult de zece persoane au fost reținute. Despre rețineri a anunțat și "Наша Нива", și Onliner.

Reprezentantul oficial al Direcției Generale a Ministerul Afacerilor Interne al Comitetului executiv de la Minsk, Natalia Ganusevici, a confirmat pentru "RIA Novosti" că la Minsk au fost reținute mai multe persoane pentru participarea la acțiunea neautorizată. Potrivit poliției, oamenii legii au tras în aer "pentru a opri încălcarea legii".

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus