Actualitate

MISCAREA ACTIUNEA EUROPEANa pledeaza pentru unirea fortelor politice democratice impotriva PCRM

Sambata, 27 iunie, s-a desfasurat sedinta Consiliului National al Miscarii Actiunea Europeana (MAE). Presedintele MAE, prof. univ. Anatol Petrencu, in raportul sau a analizat situatia social-politica din Republica Moldova si s-a referit la comportamentul MAE in campania electorala.

Participantii la sedinta, printre care Pavel Caraus, presedintele organizatiei teritoriale Cimislia, Ion Bouros, presedintele organizatiei teritoriale Nisporeni, Ana Bejan si Iurie Tanase (Soroca), Ion Neagu – prim-vicepresedinte, Zoia Jalba si Igor Bercu – vicepresedinti, Iurie Semeniuc si Alexandru Gorgan – membri ai Biroului Permanent s.a. in discursurile lor s-au referit la situatia din organizatiile teritoriale din care fac parte, insistand asupra gasirii modalitatii de unificare a fortelor democratice, proeuropene in scopul detronarii comunistilor de la carma Republicii Moldova.
Spre finalul sedintei, cei prezenti, cu o unanumitate de voturi, au adoptat o Declaratie adresata fortelor politice democratice, proeuropene.

Miscarea Actiunea Europeana a facut apel catre toate fortele politice nationale, democratice si proeuropene sa participe in alegerile anticipate din 29 iulie 2009 pe o lista comuna. Consideram ca aceasta este solutia cea mai eficienta de a debarca comunistii de la guvernare si de a reaseza Republica Moldova pe drumul normalitatii, cu fata spre Europa.
Campania electorala va fi dura, iar fortele inegale. Comunistii au la dispozitie un arsenal bogat, inclusiv parghiile administrative si mediatice de manipulare a electoratului, parghii pe care le vor folosi la maximum. Am vazut cu totii cum a decurs campania electorala precedenta si cum intelege PCRM sa organizeze alegerile. De aceea credem ca este necesara unirea tuturor fortelor democratice, astfel incat sa-i putem trimite pe comunisti in opozitie.
Dorim sa ne implicam in mod hotarator in batalia electorala si sa contribuim cu intreg potentialul de care dispune formatiunea noastra la lupta impotriva clanului Voronin si PCRM.

In acest sens, Miscarea Actiunea Europeana isi arata disponibilitatea de a sprijini o constructie politica comuna a partidelor democratice care sa-i invinga pe comunisti si sa-i trimita acolo unde le este locul: la groapa de gunoi a istoriei.

Serviciul de presa al MAE

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *