Actualitate

Miscarea Actiunea Europeana solicita demisia Procurorului General Valeriu Gurbulea

Miscarea Actiunea Europeana solicita demisia de urgenta a Procurorului General Valeriu Gurbulea pentru recentele declaratii privitoare la actele de represiune ce au urmat evenimentelor din 7 aprilie a.c.. Ne declaram profund indignati de pozitia iresponsabila a Procurorului General care, intr-o grosolana incercare de manipulare a opiniei publice, a sugerat ca abuzurile, mutilarea si torturile la care au fost supusi tinerii in comisariatele de politie sunt rodul unor „inventii”.

Autoritatile de la Chisinau dau dovada de un cinism fara margini, in contextul in care actele de represiune si incalcare a drepturilor omului sunt evidente si au fost dovedite si de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Ca atare, solicitam Procurorul General Gurbulea sa incerce aplicarea acelorasi argumente si in cazul deceselor ce au avut loc dupa 7 aprilie a. c. Oare si acestea se explica in fata familiilor indurerate tot prin mecanismul de „automutilare”?!

Ne exprimam dezamagirea ca autoritatile accepta sa ia parte la manipularea nationala instrumentata de PCRM, acceptand ca actuala conducere a Republicii Moldova sa se dezica de durerea familiilor care isi plang si acum fiii, fratii si sotii cazuti victime la 7 aprilie. „Acest regim, care a incercat sa dea vina pe toata lumea, in afara de propriul sau mecanism dictatorial de represiune, s-a intrecut de aceasta data pe sine. Este in acelasi timp ridicol si crud sa sustii faptul ca tinerii maltratati si-au provocat singuri ranile. Rezulta ca dl Gurbulea sustine, de asemenea, ca cei care si-au pierdut viata s-au sinucis, de fapt”, a declarat Anatol Petrencu, liderul MAE.

Aceste declaratii confirma faptul ca, sub dictatura PCRM, totalitarismul si opresiunea au capatat in Republica Moldova dimensiuni care trec dincolo de limitele decentei si bunului-simt.

10 iulie 2009

Serviciul de presa al MAE

Achitat din fondul electoral al formatiunii
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *