Politică

Misterul a doua contracte semnate de Iu. Rosca

In atentia procurorului general V. Gurbulea. Dupa ce am descris cu lux de amanunte mai multe acte de coruptie economica si politica comise in ultimii 16 ani cu participarea lui Iurie Rosca, mi-am zis sa nu mai scriu despre el.

Pentru ca cititorul atent al seriei de materiale „Milionarul subteran” si al postfatei la acestea „Fratele Iura” a putut constata cu usurinta cat de curat este in fata legii cel care astazi ii acuza de crime economice si politice pe principalii concurenti ai comunistilor. Nu exclud faptul ca infractiunile comise de catre seful PPCD ar putea sa depaseasca intreit sau poate chiar inzecit cele relatate in investigatia efectuata de subsemnatul, insa respectivele nelegiuiri – daca exista – nu vor iesi la suprafata atata timp cat autorul lor se bucura de protectia guvernarii din care face parte.

Cu toate acestea, miopia unor jurnalisti mai mult sau mai putin patrati din gasca portocalie „Flux-EU TV”, care continua sa-i coase lui Iuri Ivanovici aripi de „inger”, iar liderilor de opozitie – sa le deseneze coarne si cozi de „draci”, m-a convins sa fac unele precizari. Incercand sa-i salveze imaginea lui Rosca, patratii se cred sireti, incriminandu-mi ca as fi lansat niste „petarde rasuflate”. Dar spuneti-mi, va rog, iubiti patrati, faptul ca o infractiune este dezbatuta in presa, iar institutiile de drept nu iau nicio atitudine pe parcursul mai multor ani, il absolva pe infractor de vina? Potrivit acestei logici, toti criminalii despre care scriu gazetele sunt imuni in fata legii. Iar daca acest principiu este o prerogativa a sefului vostru, va dati seama in ce rahat ne bagati?

De aceea, ca sa fie clar pentru toata lumea cat de rasuflate sunt „petardele” solicit oficial, pentru inceput, Oficiului cadastral municipal Chisinau sa faca publice urmatoarele acte:

1. Contractul de vanzare-cumparare nr. 1-1537 din 4 decembrie 2000, prin care Iurie Rosca procura de la Ghenadie Talmatchi imobilul de pe str. Parcalab, 43.
2. Contractul de vanzare-cumparare nr. 852 din 28 ianuarie 2003, prin care Rosca procura de la Fundatia „Vasile Stroiescu” imobilul de pe str. Iorga, 8.

Daca contractele in cauza nu sunt semnate de catre Talmatchi si, respectiv, de catre regretatul Sergiu Cucuietu, presedintele Fundatiei „Vasie Stroiescu”, solicit si prezentarea procurelor prin care semnatarii mentionati ar fi incredintat altor persoane sa le semneze actele de vanzare a proprietatilor imobiliare pe care le detin. In caz de refuz, il rog pe procurorul general Valeriu Gurbulea sa intervina, ca sa dispuna efectuarea expertizei grafologice a semnaturilor, iar daca contractele mentionate sunt fictive – sa porneasca imediat o urmarire penala in acest temei. Acest lucru ar ajuta cel putin la stopraea dezinformarii continue a cetatenilor RM de catre liderii PPCD si, eventual, la demascarea unor scandaluri lansate de Rosca in privinta tentativelor de asasinare preelectorale, a furturilor de deputati si a „petardelor rasuflate”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *