Timpul.md

Actualitate 18 Aprilie 2020 | 10:06

MITĂ PENTRU PREOȚI! „Câte 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici” / Președintele raionului Călărași a împărțit BANI preoților Mitropoliei Moldovei

 

Președintele raionului Călărași, socialistul Ștefan Bolea, ar fi mers astăzi pe la cele 30 de biserici ale Mitropoliei Moldovei din raion, subordonată Patriarhiei Ruse, și a împărțit „câte 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici Dodon”. Informația a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de către preotul Ioan Mutu de la Biserica „Sfânta Treime” din orașul Călărași.

Părintele Ioan Mutu, care slujește la una dintre cele opt biserici ale Mitropoliei Basarabiei din raionul Călărăși, spune că a fost informat despre acest lucru de către fratele său, Nicolae Mutu, care este preot în satul Răciula, biserica de acolo fiind subordonată Mitropoliei Moldovei.

„M-a telefonat fratele să mă întrebe dacă am primit și eu 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici... Bineînțeles că nu am primit. Și în acest caz se face discriminare, de parcă noi nu servim aceiași cetățeni ai R. Moldova. Dar nu e nimic. Deci, a venit la fratele meu președintele raionului și s-a asigurat că e de la Mitropolia Moldovei. Fratele a spus că, deocamdată, e la Mitropolia Moldovei. Președintele raionului deja începuse să-și facă griji”, glumește părintele Ioan Mutu.

Potrivit parohului Bisericii „Sfânta Treime” din Călărași, nu este normal ca un politician să meargă să mituiască preoții, mai ales că acest lucru este „cu bătaie lungă”. „Nu cred că e normal ca președintele raionului să meargă pe la biserici cu torba cu bani. E vorba de mituirea preoților înainte de alegeri”, a adăugat fața bisericească.

Și părintele Florin Marin de la Dereneu a dat astăzi ochii cu președintele raionului Ștefan Bolea, doar că acesta nu i-a oferit „ajutorul” de 3 000 de lei de la președintele Dodon. „Președintele raionului îl căuta pe preotul de la Mitropolia Moldovei, dar dânsul trăiește în Călărași. Știți că noi aici la Dereneu avem probleme (Preotul Florin a fost înlăturat de la conducerea bisericii, după ce a trecut în Mitropolia Basarabiei n.r). Mie nu mi-a dat nimic. Vedeți că cineva este alb, iar altcineva e negru. De parcă nu toți suntem afectați de acest virus”, a precizat Florin Marin.

Am telefonat la Consiliul Raional Călărași, pentru a discuta cu președintele Ștefan Bolea, dar nimeni nu a răspuns la telefon aproape de finele zilei de muncă.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că este gata să acorde „suport” logistic Mitropoliei Moldovei, după ce preoților li s-a interzis să oficieze slujbe în contextul extinderii pandemiei de COVID-19. Era vorba de achitarea salariilor pentru preoți. Ulterior, Dodon a declarat la o emisiune televizată că statul nu poate ajuta biserica, dar o pot face oamenii de afaceri.

https://www.ziarulnational.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus