Timpul.md

Actualitate 22 Mai 2015 | 08:00

MOBIASBANCĂ – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE sărbătoreşte 25 de ani de la fondare

Istoria de succes a băncii începe la 4 iulie 1990, iar anul acesta BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. marchează 25 de ani de la fondare.

Este una dintre cele mai inovative şi de încredere bănci pe piaţa locală, cu procese operaţionale şi produse care corespund standardelor internaţionale. Anul curent a intrat în topul băncilor în termeni de eficienţă şi a prelungit parteneriatul de lungă durată cu Instituţiile Financiare Internaţionale, deţinând poziţia de lider în implementarea facilităţilor de creditare şi produselor inovative.

În cei 25 de ani de prezenţă pe piaţa bancară din Republica Moldova, a fost printre primele bănci afirmate pe piaţa valorilor mobiliare care au beneficiat de linii de creditare din partea Organizaţiilor Financiare Internaţionale și a implementat tehnologii de ultimă generaţie şi produse inovatoare menite să sprijine dezvoltarea clienţilor săi.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. marchează un moment istoric şi o nouă etapă de dezvoltare în anul 2007, când devine parte a Grupului francez Société Générale. Prin alinierea la standardele Grupului, modul de operare şi organizare a băncii s-a ridicat la nivel internaţional şi a fost dat startul unor schimbări majore, reflectate în rapiditatea operaţiunilor şi confortul clientului, abordarea individuală în relaţia cu clienţii şi oferirea produselor personalizate.

Parcursul istoric al băncii a fost marcat de numeroase realizări şi inovaţii. În 1996, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. s-a transformat în societate pe acţiuni şi a aderat la sistemul internaţional de plăţi SWIFT. Începând cu anul 2002, este membru asociat al sistemului internaţional de plăţi Europay International, iar, în următorul an, a implementat sistemul automatizat bancar on-line. În 2005, devine prima bancă care a lansat un card de credit pe piaţa locală – NEOS. În 2010 a fost lansată și gama de carduri cu design inovativ Cherie Cherie. Mai mult, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. este prima şi unica bancă din Moldova care deţine certificatul ISO 9001:2008 în domeniul calităţii.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. împlineşte anul acesta o vârstă frumoasă cu multe realizări care ne bucură. În 25 de ani am devenit o bancă de top pe piaţă şi ne bucurăm de încrederea clienţilor, de stabilitatea financiară şi susţinerea partenerilor internaţionali. Este rezultatul sinergiei echipei şi fidelităţii valorilor băncii - spirit de echipă, inovaţie, responsabilitate şi angajament”, afirmă preşedintele băncii, Ridha Tekaia, accentuând faptul că banca se implică activ în viaţa comunităţii şi susţine numeroase proiecte şi iniţiative sociale.

Astfel, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. îşi confirmă statutul de instituţie social responsabilă prin dezvoltarea proiectelor ce vizează educaţia, sportul, cultura şi protecţia mediului. În anul 2008, a început un parteneriat de lungă durată cu Federaţia de Rugby din Moldova. Iar în acest an aniversar, a susţinut un proiect inedit – „150 moldoveni. Descoperim Moldova” cu scopul să promoveze moldovenii care duc faima ţării peste hotare prin talentul lor.

La încheierea unui sfert de secol de succese şi realizări, se poate spune cu certitudine că BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. este o bancă de referinţă pe piaţa autohtonă, iar numele acesteia este sinonim cu încredere, calitate şi siguranţă. În prezent, banca operează prin 56 de filiale, bazându-se pe experienţa a circa 800 de angajaţi care deservesc 118 mii de clienţi activi - persoane fizice, juridice şi antreprenori.

La sfârşitul anului precedent, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a atins performanţa de a se clasa pe locul III în top bănci pe piaţa locală în termeni de eficienţă. Totodată, comparativ cu anul 2013, a înregistrat creşterea exponenţială a mai multor indicatori financiari: profitul a crescut cu 43% ceea ce a contribuit la creşterea rentabilităţii capitalului, baza de clienţi activi - cu 11%, activele băncii - cu 9,8%, iar valoarea dividendelor - cu 37%. Portofoliul de credite de consum a crescut cu 24% şi a atins o cotă de piaţă de 15,1%, iar creditele acordate pentru procurarea sau construcţia imobilului deţin o cotă de piaţă de 18,7%.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a deschis un nou Centru de Instruire, astfel s-a mărit numărul şi calitatea trainingurilor oferite pentru angajaţii băncii, urmărind să îmbunătăţească calitatea serviciilor oferite clienţilor băncii. Centrul include şi o filială-şcoală – un concept inovativ în sistemul bancar din Republica Moldova, care va permite dezvoltarea parteneriatelor cu instituţiile de învăţământ, în conformitate cu politica de responsabilitate socială a băncii şi a Groupe Société Générale.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus