Actualitate

Mobilizare maximă la puncte de trecere a frontierei

Astfel, în ultimele 12 ore, doar în postul vamal Leușeni, numărul de traversări a unităților de transport a ajuns pînă la 1.485.

Peste 20 de inspectori vamali, inclusiv conducerea postului, au fost mobilizați pentru a asigura accelerarea formalităților de vămuire și reducerea timpului de așteptare în vamă.

Amintim că, Serviciul Vamal are dispuse o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști. Acestea se referă preponderent la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Toate posturile activează în regim intensificat de lucru pentru ca cetățenii să traverseze cît mai repede frontiera. Potrivit datelor statistice deținute, cele mai mari valori de trafic se atestă în vinerea dinaintea Paștelui. Anul trecut, maximele valorilor de trafic înregistrau pînă la 3.163 traversări pentru Leușeni, 2.395 – pentru Sculeni sau 686 – la Criva.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *