Timpul Local

“Moldavian Airlines”, al doilea transportator aerian pentru zborurile Chisinau-Bucuresti

Compania aeriana "Moldavian Airlines" anunta ca, din data de 22 februarie 2010, a fost nominalizata oficial drept cel de-al doilea transportator aerian pentru efectuarea de zboruri regulate pe relatia Chisinau-Bucuresti-Chisinau din partea Republicii Moldova.

Pana in prezent, acest statut l-a avut doar compania aeriana de stat "Air Moldova". Compania aeriana "Moldavian Airlines" este companie cu capital mixt moldo-elvetian, si activeaza pe piata transportului aerian al RM din 1994, fiind prima companie aeriana moldoveneasca ce a introdus in operare aeronave de productie vest. In prezent "Moldavian Airlines" opereaza zboruri regulate spre Budapesta, Timisoara si chartere pe diverse destinatii, avand in dotare doua tipuri de aeronave: Saab-2000 (50 locuri) si Fokker-100 (105 loc).

Anatolie Bzovii, directorul general adjunct al "Moldavian Airlines", sustine ca “procesul de obtinere a drepturilor de trafic pentru zborurile regulate pe aceasta relatie a fost unul de durata, anevoios si foarte dificil. Dupa acordarea desemnarii de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor mai urmeaza negocieri cu ceilalti operatori desemnati pe aceeasi ruta. Este vorba de companiile aeriene "Air Moldova", din partea Republicii Moldova, si "Tarom" si "Carpatair" din partea Romaniei.

Potrivit unui comunicat de presa, Compania "Moldavian Airlines" preconizeaza lansarea curselor regulate pe relatia Chisinau-Bucuresti-Chisinau in colaborare comerciala de tip code share cu companiile aeriene romanesti "Tarom" si "Carpatair" incepind din 28 Martie 2010.

Frecventa zborurilor va fi zilnica, cu plecare din Chisinau la ora 07:00, sosire la Bucuresti la 08:00, iar returul va fi cu decolare din Bucuresti la 20:00 si sosire la Chisinau la 21:00. Aeronavele utilizate vor fi de tip Saab-2000 (50 locuri) si Fokker 70 (80 de locuri).

Tarifele practicate se vor situa in mediu la cca 60 Euro intr-o directie"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *