Moldova

„Moldova-Gaz”, în vizorul parlamentului

Iniţiativa legislativă a venit din partea deputatului Veaceslav Untilă, preşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, care a declarat că „unul dintre obiectivele comisiei va fi să depisteze cazurile legate de încălcarea legislaţiei de către „Moldova-Gaz”. Tarifele pe care le plătesc consumatorii sunt destul de exagerate”.

Comisia urmează să vină cu un raport, în care va identifica problemele şi va propune soluţii, în decursul a patru luni. Din componenţa comisiei speciale fac parte deputaţii Oleg Bodrug (preşedinte), Simion Furdui şi Valeriu Guma (vicepreşedinţi), Veaceslav Untilă (secretar), Valentin Chepteni, Victor Stepaniuc şi Veaceslav Ioniţă.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, Concernul „Gazprom” a dat în judecată SA „Moldova-Gaz”, cerând recuperarea forţată a unor restanţe de aproape 290 de milioane de dolari. Datoriile ar fi fost acumulate în perioada 2006-2007. La rândul său, „Moldova-Gaz” a precizat într-un comunicat că doar 15% din restanţe îi revin Chişinăului, restul aparţin regiunii transnistrene. Compania susţine, de asemenea, că nu poate controla plata gazului livrat în Transnistria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *