Opinii și Editoriale

“Moldova Suverană” îl apară pe Filat!

„MS” considera ca „Timpul” a criticat nejustificat descinderile premierului. „MS” respinge afirmaţia autorului conform căreia “Cutremurule din alianţa sunt mana lui Vlăduţ”, pentru că, în democraţie, nimeni nu poate fi condamnat inainte de a fi judecat. „MS” a criticat „Timpul” pentru criticile aduse preşedintelui CSJ Ion Muruianu, care i-a numit pe jurnalişti “caini turbaţi”. „MS” nu a precizat că „Timpul” l-a criticat pe Ion Muruianu, când Filat concedia o persoană nevinovată, care nu se afla în subordinea sa directă, pe care tot el a numit-o în funcţie (fără nici o ancheta de serviciu sau de alt gen). „MS” aduce laude premierului Filat, pentru că acesta „a avut tot dreptul să meargă şi să dea de pământ cu oricine nu-şi face datoria în condiţiile în care miniştrii de resort aşteapta ordine din afara guvernului”, deoarece „pe buna dreptate, revoltat de insubordonarea ministerelor şi departamentelor conduse de alţi membri ai AIE, conducatori care se subordoneaza mai curand partidelor lor decat primului ministru şi programului de guvernare.”

Publicaţia şi-a manifestat admiraţia pentru „inteligenţa” şi „ingineria” aplicată de Filat de a-l transfera pe ex-prim vicele PLDM, Alexandru Tănase la Curtea Constituţionala. „MS” a renunţat la acuzaţiile anterioare de contrabandă, aduse lui Filat, limitându-se în a preciza că: “Filat, orice am spune, este cel mai vizibil şi eficient politician al AIE”.

„MS” este nervoasa şi pentru că C.Tanase îl numeşte pe Filat, „şoimul razbunator de la Hânceşti” şi îl acuză pe publicistul Constantin Cheianu, că a publicat în „Timpul” un articol din care ar rezulta că Voronin şi Filat ar fi autorii evenimentelor din 7 aprilie. „MS” îşi încheie afirmaţiile prin a-şi exprima admiraţia fata de premierul Filat pentru ca “Filat l-a trosnit cu logica pe Constantin Tanase chiar in moalele capului!”

„MS” a acuzat „Timpul” că ar fi solicitat închiderea acestei publicaţii. Reamintim, naţionalizarea „MS” a fost iniţiativa guvernului. Eu, Vitalia Pavlicenco, am solicitat ca deputat documentele de la Camera Înregistrarii de stat şi le-am difuzat presei. După care „MS” m-a atacat extrem de dur şi pe nedept, prin scula Tudor Tataru. Este adevărat – atunci, când am dat aceste informaţii şi la Timpul şi le-a publicat, nici „Timpul” nu m-a apărat în fata lui Tataru… Noi, însa, suntem superiori – ştim să îi apăram pe oameni dupa principii, nu dupa interese…

Eu stiu ca „Timpul” nu a cerut niciodată închiderea „MS”, dar era bine sa o facă, desi şi eu, si „Timpul”, considerăm că orice instituţie media are dreptul sa fie auzita, inclusiv „MS”, care astăzi susţine politicile şi abordarile lui Filat, rămas, sărmanul, fără sprijin, nu?

Amintim, premierul V.Filat, fost director al ROMOLD TRADING SRL, şi-a inceput cariera politica ca director al Departamentului de Privatizare. Dupa venirea la putere in 200,1 premierul Filat a disparut din viaţa publica până la 4 aprilie 2005 când a votat pentru Vladimir Voronin pentru funcţia de reşedinte al RM. A revenit in viaţa publica in 2007, cand a candidat din partea Partidului Democrat pentru la funcţia de primar al capitalei şi a pierdut in faţa liberalului Dorin Chirtoaca. Imediat dupa alegeri, Filat abrandoneaza Partidul Democrat, iar, in 2008, lanseaza campania “Moldova fara Voronin”,” Moldova fara comunişti”. Aceasta campanie ii asigura lui Filat victoria in alegerile din 2009 şi accederea in funcţia de prim-ministru al R.Moldova.

În iarna anului 2011 Filat recunoaşte că a avut mai multe întâlniri cu Voronin despre „perspectivele de depaşire a crizei politice”. Filat, înfumurat până peste poate, dupa vorba româneasca „prostului nu îi e destul, daca nu e şi fudul”, nu a explicat presei de ce nu discutat perspectivele de depaşire a crizei politice cu partenerii de AIE-2, nu cu cel fără de care a promis să construiască Moldova.

Ce vremuri am mai ajuns să trăim! Să fie aparat Filat de „Moldova Suverana”. Alo, peledemistilor, treziţi-vă, încă nu aţi văzut că sunteţi înşelaţi? Vorbesc şi eu întru oamenii cât de cât oneşti, nu pentru treucari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *