Timpul.md

Actualitate 7 August 2018 | 13:53

Moldova urmează să primească finanțare de la Banca Mondială pentru implementarea unui nou priect

Banca Mondială va finanța în Moldova un proiect nou privind înregistrarea și evaluarea bunurilor. Astfel, este preconizată semnarea unui Acord privind finanțarea acestui proiect între Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare care face parte din Grupul Băncii Mondiale.  

Autoritățile Moldovei au aprobat hotărîrea privind inițierea negocierilor pe marginea proiectului Acordului respectiv, desemnînd și împuternicind o delegație oficială pentru susținerea negocierilor. Conducătorul delegației a fost numit ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Din ea mai fac parte reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Agenției Servicii Publice, Agenției Relații Funciare și Cadastru, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Octavian Armașu a mai fost abilitat cu împuternicirea de a semna un Protocol privind susținerea negocierilor și altor documente care se referă la negocierile menționate. Moldova a aderat la Banca Mondială în 1992. De atunci Moldova a beneficiat de peste 1 miliard de dolari pentru implementarea a 60 de proiecte. În prezent portofoliul Băncii Mondiale în Moldova include zece proiecte active, valoarea totală a angajamentelor constituind 357,9 milioane de dolari.

Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, modernizarea serviciilor guvernamentale, administrarea fiscală, educația, drumurile, asistența medicală, agricultura, sectorul energetic, adaptarea la schimbările climatice și altele.

Sursa: noi.md


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus