Sport

Moldova va participa la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016

”În fond, este o formalitate protocolară respectată de toate cele peste 200 de țări membre ale CIO. Este o cerință prevăzută de Carta Olimpică, regulamentul CIO, pe care sîntem obligați să o respectăm. Ea ne amintește concomitent că am întrat în faza finală a pregătirilor de Olimpiadă, într-o perioadă de maximă responsabilitate”, a declarat Juravschi. ”Pînă în prezent au obținut biletele olimpice de acreditare cinci sportivi moldoveni. Opt au atins baremurile stabilite, dar urmează să le confirme la turneele internaționale. Sper să fim prezenți la Olimpiada de la Rio de Janeiro cu 22-24 de performeri la 10-12 discipline sportive”, a adăugat sursa citată.

”Boxerii au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice. La două dintre ele, cele din 2000 și 2008, am obținut medalii. Sper că și la Rio de Janeiro boxul moldovenesc va avea, cel puțin, un participant”, a menționat Antrenorul Emerit Petru Caduc. Membrii lotului național vor lupta pentru biletele olimpice de acreditare anul viitor la turneele din Istanbul (Turcia) și Baku (Azerbaidjan).

Secretarul general al CNOS, Cristina Vasilianov a familiarizat asistența cu cerințele de acreditare la Olimpiadă. Prim-vicepreședintele CNOS, Nicolae Piatac a evaluat în continuare șansele federațiilor de a completa numeric delegația moldovenească la Olimpiadă formată deja, de a obține medalii. ”În total ea va număra aproximativ 40 de persoane”, a opinat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *