Timpul.md

Actualitate 28 Mai 2017 | 09:39

Moldovenii au mai multă încredere în primarii din localitățile lor decât în președintele țării, arată datele celui mai mare sondaj realizat vreodată în R. Moldova

Moldovenii sunt extrem de mulțumiți de activitatea primarilor din localitățile lor, însă au mai puțină încredere în consilierii locali și raionali, arată cercetarea prestigioasei companii americane ”Lake Research Partners”, care a prezentat săptămâna aceasta cel mai mare sondaj realizat vreodată în Republica Moldova, pe un eșantion de peste 12 mii de persoane.

Astfel, respondenții au cea mai mare încredere în primari, 53 % sau mai mult decât în președintele țării (49 %). Participanții la sondaj se declară mulțumiți de activitatea edililor din localitățile lor. În același timp, 29 % din respondenți s-au arătat mulțumiți de activitatea consilierilor local și doar 18 % din respondenți sunt satisfăcuți de activitatea consilierilor raionali. Nivelul mic de încredere în consilierii locali și raionali este și din cauza că oamenii nu sunt familiarizați cu activitatea lor.

Raportul de cercetare a fost efectuat de către una dintre cele mai prestigioase companii americane din domeniu, cu birouri în cele mai importante orașe din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre ”Lake Research Partners”, o companie specializată în cercetări publice și strategii politice, fondată în anul 1995.

Din cadrul companiei fac parte specialiști cu o înaltă calificare profesională, care, de-a lungul timpului, au oferit consiliere pentru companii de advocacy, grupuri de sindicate, organizați neguvernamentale, dar și pentru companii private, fundații și agenții guvernamentale. Compania este una dintre cele mai dezvoltate din Statele Unite ale Americii, cu birouri în statele Washington, DC, New York și California. Marja de eroare este estrimată la 0,8%
 
Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus