Ultima oră

Moldovenii, la „Sărbătoarea Popoarelor” din Padova

Festivitatea a avut loc în cea mai mare piață din Europa, „Prato della Valle”, iar Asociația „Baștina” a participat pentru al 12-lea an consecutiv la această manifestare culturală și a pregătit un concert de muzică populară. În acest an, s-au alăturat Confederația Asociațiilor Unite din Diaspora – „CONFAUD” și asociațiile „Maluri de Prut”, „Conect-Moldova”, „Arcobaleno”, „Amici delle R. Moldova” și A.M.I.C.I., care au contribuit la organizarea paradei comunităților.

Totodată, diaspora din Padova a pregătit un stand gastronomic cu bucate naționale și altul cu imagini din Republica Moldova, lucrări ale meșterilor populari și cărți pentru copii, literatură religioasă și icoane. Ca și în anii precedenți, prezentarea Republicii Moldova a fost impresionantă, în special prin horele și sârbele dansate cu mult foc de membrii diasporei.

„Acest festival este o întâlnire a oamenilor de diferite culturi și origini, fiind o ocazie importantă pentru o cunoaștere reciprocă. Sărbătoarea demonstrează că se poate de trăit în armonie, prietenie și solidaritate, depășind astfel orice barieră etnică, culturală sau ideologică”, acesta a fost mesajul transmis tuturor comunităților prezente la sărbătoare de către președintele asociației „Baștina”, Alexandru Marcinschi.

Timpul.md via BRD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *