Actualitate

MOLDOVENISM PRIMITIV? Maia Sandu la Strasbourg: „Moldovenii, ca popor”

Discursul Maiei Sandu de la Strasbourg pare a fi scris de un membru PSRM.

Moldoveni de diferite vârste, cu diferite preferințe politice s-au solidarizat ca o națiune unită”.

Însă moldovenii, ca popor, pot și au făcut lucruri imposibile. Chiar dacă suntem o democrație tânără și fragilă, am fost mereu o națiune diversă, deschisă, inventivă și corectă. În pofida regreselor anterioare, ne putem schimba destinul și putem face din țara noastră o țară prosperă.

Unde este voință populară, urmează mereu și schimbarea. Unde este voință politică, urmează și reforma autentică. A venit vremea ca moldovenii să aibă o viață demnă acasă. Și vom reuși acest lucru împreună – ca națiune, ca țară”.

Poporul sau națiunea care locuiește, deocamdată, în statul numit R. Moldova este poporul sau națiunea română, alături, evident, de alte minorități precum ruși, ucraineni sau bulgari. Conform Dreptului României, moldovenii sunt o parte a poporului român, motiv pentru care peste 1 milion de „moldoveni”, printre care și Maia Sandu au redobândit cetățenia statului român.

În discursul citit de Maia Sandu cuvântul corupție apare de 16 ori. În schimb nu există nicio referire la raioane de est a RM, aflate sub ocupație armată a Federației Rusă și nicio mențiune că R. Moldova nu exercită un control asupra frontierelor sale.

sursa discurs

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *