Actualitate

Moscova acuză Israelul de o ”încălcare grosolană a suveranităţii” siriene în urma unor atacuri aeriene

 ”Este evident că este vorba despre o încălcare grosolană a suveranităţii Siriei”, a apreciat Ministerul de Externe într-un comunicat, în care îşi exprimă ”îngrijorarea cea mai mare” faţă de aceste atacuri în care Damascul şi Israelul dau vina unul pe celălalt.

Presa siriană de stat scrie că aviaţia israeliană a bombardat marţi seara instalaţii situate în apropierea capitalei siriene, Damasc, în timp ce armata israeliană afirmă că s-a apărat de un tir antiaerian de rachetă provenind din Siria.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a denunţat miercuri atacuri ”provocatoare” ale forţelor aeriene israeliene, acuzând Israelul că a pus în pericol avioane de linie.

Atacul, efectuat potrivit armatei ruse prin survolarea teritoriului libanez, ”a avut loc în momentul în care două avioane de linie care nu provin din Rusia se pregăteau să aterizeze pe aeroporturile de la beirut (Liban) şi Damasc (Siria)”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Kinaşenkov, citat într-un comunicat.

”Atacurile aeriene au fost din nou efectuate de către armata israeliană, «sub protecţia avionelor de linie»”, a denunţat diplomaţia rusă.

Tirurile de rachete israeliene din seara de Crăciun contra Siriei au ameninţat în mod direct două avioane civile, a subliniat miercuri Ministerul rus al Apărării citat de agenţia rusă de presă Intefax, scrie Reuters.

Ministerul, care nu a precizat ce zboruri anume au fost ameninţate, a anunţat că apărarea antiaeriană siriană a distrus 14 dintre cele 16 rachete israeliene lansate contra unor ţinte nespecificate, în apropiere de Damasc.

https://www.news.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *