Timpul.md

UE / Nato 27 Septembrie 2014 | 12:51

Moscova adresează Occidentului un avertisment dur. „Intrarea Ucrainei în NATO este o mare greșeală”

Moscova respinge categoric scenariul intrării Ucrainei în NATO, vorbind despre o mare greşeală, dacă acest fapt ar deveni realitate, consemnează Mediafax, conform unei declaraţii a ministrului rus de Externe. 

Serghei Lavrov a apreciat că extinderea NATO ar constitui o "mare greşeală, care va submina întregul sistem de securitate al Europei", denunţând intenţia Kievului de a se apropia de Alianţa Nord-Atlantică, relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

Extinderea NATO este "o mare greşeală, o provocare, o politică iresponsabilă care subminează angajamentele referitoare la un sistem unic de securitate în Europa", a declarat Lavrov.

În opinia şefului diplomaţiei ruse, afirmaţiile unor oficiali ucraineni privind renunţarea la statutul de neutralitate al Ucrainei afectează procesul de pace. "Uneori, am impresia că unii membri ai Guvernului ucrainean, în special, domnul Iaţeniuk, nu susţin paşii care duc la normalizarea situaţiei în estul Ucrainei", a denunţat ministrul rus. Potrivit lui Lavrov, situaţia din Ucraina "nu este o cauză a crizei de securitate din Europa, ci o consecinţă a acesteia". "Astfel, criza din Ucraina a reflectat в problemele cu care se confruntă domeniul securităţii din Europa", a subliniat el.

Sursa: Romanialibera.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus