Timpul.md

Actualitate 13 Octombrie 2017 | 12:26

Moscova declară că Phenianul a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia

Moscova susține că Phenianul considera „legitime“ rezultatele așa-numitului referendum care a avut loc în Crimeea înainte de anexarea peninsulei de către Rusia, și a publicat un nou atlas politic al lumii în care peninsula figureaza ca făcând parte din Rusia, a anunțat Ambasada rusă din Coreea de Nord, pe pagina sa de Facebook, scrie paginaderusia.ro .

„Editura ”Enciclopedia Științifică” (din Coreea de Nord) a publicat noul Atlas politic al lumii. Vă rugăm să rețineți că peninsula Crimeea este deja vopsita în culori rusești. Așa cum ne-au explicat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Coreei de Nord, Republica respectă rezultatele referendumului care a avut loc în Crimeea pentru aderarea peninsulei la Federația Rusă și consideră că rezultatele sale sunt legitime și pe deplin conforme cu normele juridice internaționale”, a declarat ambasada rusă.

„În mod similar, Phenianul se referă și la chestiunea proprietății asupra Insulelor Kurile”, au precizat diplomatii ruși.

Cu toate aceste, Phenianul nu a facut pana in prezent vreo declaratie oficialacare sa confirme afirmatiile diplomatilor rusi referitoare la Crimeea.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus