Timpul.md

Actualitate 12 Decembrie 2016 | 16:29

Moscova neagă că l-a ajutat pe Trump să fie ales președinte și denunță acuzații „gratuite” ale CIA

Rusia a denunțat luni acuzații 'gratuite' ale CIA după dezvăluiri apărute în Washington Post potrivit cărora Moscova l-ar fi ajutat pe candidatul republican Donald Trump să fie ales președinte al Statele Unite, relatează AFP.

„Cu o surprinzătoare regularitate apar în mass-media astfel de informații de la înalți reprezentanți ai Statelor Unite și Marii Britanii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'Niciuna dintre aceste afirmații nu este susținută de o informație, nu mai vorbesc de probe. Toate acestea arată că sunt acuzații gratuite, neprofesionale care nu au nimic de-a face cu realitatea', a mai declarat el jurnaliștilor.

Potrivit unui articol publicat de Washington Post vineri seară, citând o evaluare a CIA, Rusia a intervenit pentru ca Donald Trump să fie ales la ultimul scrutin prezidențial din SUA.

Potrivit ziarului, persoane având legături cu Moscova au furnizat site-ului WikiLeaks e-mailuri după piratarea conturilor fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, și ale Partidului Democrat, printre altele.

„Comunitatea de informații consideră că obiectivul Rusiei a fost de a favoriza un candidat în defavoarea altuia, pentru a ajuta la alegerea lui Trump”, a declarat pentru Washington Post un important responsabil al serviciilor de informații americane.

Donald Trump a respins aceste acuzații ca fiind 'ridicole' și a afirmat că analiștii CIA care au produs aceste concluzii 'sunt aceiași care au spus că (fostul președinte irakian) Saddam Hussein dispunea de arme de distrugere în masă'.

Washingtonul a acuzat deja în octombrie Rusia că a orchestrat vaste piraterii informatice pentru a influența campania prezidențială, mai ales după ce s-a descoperit în iunie că hackeri ruși au pătruns aproape un an în computerele Partidului Democrat. 

agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus