Politică

Moscova şi-a activat la Chişinău agenţii Dodon şi Usatîi

Forţele pro-europene care au cerut „marea cu sarea” (demisia tuturor autorităţilor statului), au fost dislocate de mult mai pragmaticii socialişti şi pro-ruşi ai lui Igor Dodon şi Renato Usatii, amândoi putinofili declaraţi.

În noaptea de sâmbătă, în centrul Chişinăului a apărut un nou „orăşel al corturilor”, care a blocat stradă principala din capitală Moldovei – bulevardul Ştefan cel Mare.

Iniţiatorii sunt formaţiunile politice pro-ruse – Partidul Socialiştilor şi „Partidul nostru”. Aşa cum au explicat organizatorii, această acţiune a fost una de avertisment, că urmate a refuzului preşedintelui Timofti de a demisiona la „cererea poporului”.

Extinderea taberei de corturi cu susţinători ai partidelor de stânga este „doar parte dintr-un plan B”, a anunţat de la podiumul mitingului liderul socialiştilor Igor Dodon. El a cerut duminică o şedinţa de urgenţă a parlamentului pentru a discuta despre cerinţele protestatarilor – demisia preşedintelui şi guvernului.

Potrivit lui Dodon, „parlamentarii trebuie să înţeleagă că avem încă o şansă de a rezolva toate problemele într-un mod paşnic, fără a aştepta destabilizarea situaţiei din ţară.”

Preşedinte „Partidului Nostru” Renato Usatii a declarat la miting că, dacă guvernul va ignoră din nou cererile protestatarilor, „vor fi blocate străzile şi din alte părţi ale capitalei, de fapt, în întreagă ţară”.

Recent, Liderul Partidului Liberal de guvernământ, Mihai Ghimpu, a cerut preşedintelui Nicolae Timofti să introducă stare de urgenţă. Presă locală a citat declaraţia să că „dreptul cetăţenilor de a protesta nimeni nu îl anulează, dar este necesar să se prevină acţiunile ilegale”.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *