Timpul.md

Actualitate 2 Aprilie 2018 | 16:36

Năstase, candidatul bipartit la primăria Chișinău, îi cere lui Dodon să blocheze construcția Arenei Chișinău

Candidatul la funcția de primar al capitalei, înaintat de PPDA și susținut de PAS, Andrei Năstase, se opune proiectului PDM privind construcția Arenei Chișinău. Mai mult, acesta, împreună cu colegii săi de partid, au adresat o solicitare președintelui Igor Dodon să nu promulge legea care prevede schimbarea destinației terenului pe care urmează să fie construit complexul. 

Amintim că inițiativa construcției Arenei Chișinău a fost înaintată de către Partidul Democrat. Potrivit autorilor, acesta este un proiect strategic pentru întreaga țară, întrucât va permite organizarea unei game mari de evenimente de diferită anvergură.

Democrații susțin că proiectul este unul avantajos, întrucât statul nu va avea cheltuieli considerabile pentru construcția acestuia. În acest scop a fost stabilit ca proiectul să fie realizat în cadrul unui parteneriat public-privat cu atragerea investitorilor străini. Statul oferă investitorului pentru folosință un teren cu o suprafață de aproape 70 de hectare, care va rămâne însă în proprietatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Pe lângă construcția complexului, se planifică edificarea a mai multor obiective de infrastructură în preajma complexului – cum ar fi parcarea, hotel, terenuri de joacă, etc.

Sursa: Hotnews.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus