Actualitate

Năstase, luat în furci de analiştii politici: Contribuie la fragmentarea electoratului de dreapta

„Din păcate, opoziţia pro-europeană nu are un candidat unic, este un candidat anunţat unic, dar el încă nu a devenit unic în percepţia electorală şi în percepţia politicului de pe flancul pro-european”, a declarat Anatol Ţăranu. Comentatorul citat a mai spus că fără susţinerea segmentului unionist, Năstase nu are nicio şansă de calificare în turul doi al scrutinului din 20 mai.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, comentatorul politic Vlad Ţurcanu şi-a exprimat regretul că PPDA şi PAS sunt prea rigide şi nu acceptă persoane mai puţin angajate politic. „Cele două partide sunt ermetice şi nu acceptă în sânul lor şi alte personaje, fără o coloratură politică pronunţată”, consideră Ţurcanu.

Reamintim că, până în prezent, în cursa pentru Primăria Chişinău au fost înscriși șapte pretendenţi – Reghina Apostolova, care reprezintă Partidul Șor, Valeriu Munteanu, candidat al Partidului Liberal, Vasile Costiuc, candidat al Partidului „Democrația Acasă”, Andrei Năstase, candidat al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, sprijinit de Partidul Acțiune și Solidaritate, Alexandr Roșco, reprezentant al Partidului „Casa Noastră-Moldova” și Victor Strătilă, care reprezintă Partidul Verde Ecologist.

De asemenea, și-au mai depus dosarele Alexanda Can, care reprezintă Partidul Național Liberal, Maxim Brăila, din partea Partidului Popular din Republica Moldova și Silvia Radu, care va candida independent.

Totodată, la fotoliul de primar mai pretind Constantin Codreanu, exponent al Partidului Unității Naționale și Sergiu Tofilat, care a anunțat intenția de a candida independent, dar dacă nu va reuși să adună semnăturile necesare, este gata să meargă la alegeri din partea unui partid politic.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *