Ultima oră

NATO va deschide la Chişinău un Oficiu de legătură

Gribincea a precizat că solicitarea deschiderii unui oficiu de legătură trebuie privită ca parte a dialogului politic, a dorinţei de a aprofunda acest dialog. „Oficiul va permite Alianţei să se informeze din prima sursă despre evenimentele din Moldova. În plus, prezenţa unui Oficiu de legătură al NATO la Chişinău va facilita identificarea domeniilor în care Moldova necesită asistenţă pentru a-şi reforma sectoarele de apărare şi securitate, va ajuta la implementarea cu succes a proiectelor în curs de desfăşurare”, a adăugat Gribincea.

Diplomatul a spus că deschiderea Oficiului este un proces care va dura câteva luni. „Urmează să fie negociat un Memorandum de înţelegere cu NATO la subiect şi odată Memorandumul semnat, Oficiul NATO va fi deschis, iar noua guvernare, probabil, va accelera acest proces”.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Mihai Gribincea a subliniat că statutul de neutralitate al Moldovei nu trebuie privit ca un obstacol în calea cooperării cu NATO, dând drept exemplu cooperarea Austriei, Elveţiei, Finlandei şi Irlandei cu Alianţa. „Moldova trebuie să beneficieze pe deplin de posibilităţile de cooperare pe care le oferă Alianţa statelor neutre”, a conchis ambasadorul.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *