Timpul.md

Actualitate 23 Octombrie 2020 | 00:01

Navele de luptă ale Rusiei, AMENINȚATE. Este SFÂRȘITUL

 

Polonia și țările Baltice pot distruge o mare parte din navele de luptă ale Flotei Rusiei din Marea Baltică fără a înregistra, practic, pierderi, relatează presa de specialitate.

În urmă cu câteva luni, guvernul Estoniei a aprobat suplimentarea fondurilor de finanțare a Forțelor sale armate, ce presupune întărirea dispozitivului de apărare de pe linia de coastă prin achiziționarea de rachete anti-navă.

Polonia dispune deja de astfel de sisteme - două divizii echipate cu 50 de rachete Naval Strike Missile, având o rază de acțiune de 180 de kilometri.

”Timpul de zbor până la principala bază militară a Flotei ruse din Marea Baltică, portul Baltiisk este de 7,5 minute”, precizează presa de la Moscova. ”Prea puțin pentru o ripostă din partea Rusiei”, au constatat analiștii ruși.

Zilele trecute, expertul militar polonez Maxilian Dura, a afirmat că aceste sisteme vor schimba datele problemei pentru Flota Rusiei din Marea Baltică - dacă sunt corect folosite, ele vor permite Poloniei și Estoniei să ”blocheze navele de luptă în porturi și să le distrugă pe cele aflate pe mare”.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus