Actualitate

NDI si IRI au fost inregistrate la Ministerul Justitiei

Institutul National Democratic (NDI), care activeaza in R. Moldova din 2003, si Institutul Republican International (IRI), care sustine dezvoltarea democratiei in R. Moldova din 1998, au primit ieri certificatele de inregistrare chiar din mainile noului ministru al Justitiei, Alexandru Tanase.

In numele Guvernului, ministrul a exprimat regretul pentru tergiversarea inexplicabila a acreditarii celor doua institutii americane. „Vom elimina toate barierele birocratice in activitatea Ministerului Justitiei si vom initia o colaborare stransa cu societatea civila. Inregistrarea acestor doua institutii reprezinta inceputul unei noi etape in relatia Guvernului cu societatea civila”, a declarat Tanase.

Ministrul Justitiei a mai spus ca, de-a lungul anilor, NDI si IRI au acordat asistenta constanta si extrem de importanta la modernizarea sistemului politic din R. Moldova, in special a partidelor politice de la noi. „?in sa precizez ca ajutorul a fost acordat tuturor formatiunilor, indiferent daca s-au aflat la guvernare sau nu. Pentru viitor, aceste doua institutii raman a fi parteneri importanti in implementarea reformelor pe care urmeaza sa le realizam”, a mentionat Alexandru Tanase.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *