Timpul.md

Actualitate 30 Iulie 2018 | 09:27

Ne așteaptă o săptămână de caniculă. Câte grade vor indica termometrele

Săptămâna începe cu o zi de foc, anunţă meteorologii, care au emis cod galben de caniculă, valabil până miercuri, întâi august. Temperaturile vor ajunge până la 33 de grade Celsius.

Pentru a evita problemele de sănătate provocate de căldură, medicii le recomandă oamenilor să consume cât mai multe lichide, fructe și legume.

De asemenea, trebuie să evităm expunerea îndelungată la soare între orele 11:00 şi 18:00.

Astăzi, în nordul ţării vor cădea ploi cu descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-est, slab la moderat. La Briceni şi Soroca vor fi 28 de grade, iar la Bălţi cu un grad mai cald.

La Orhei se vor înregistra 30 de grade. La Tiraspol şi Leova meterologii prognozează 32 de grade. La Comrat şi Cahul mercurul din termometre va urca până la 33 de grade Celsius.

Astăzi, în Chişinău se vor înregistra 31 de grade.

În următoarele zile maximele vor urca până la 33 de grade Celsius, iar cerul va fi variabil.

Iar în Europa cerul va fi senin. La Madrid vor fi maxime de 35 de grade, iar în Roma va fi cu un grad mai puţin.. În capitala Franţei vor fi înregistrate 28 de grade.

La Londra meteorologii prognozează temperaturi de 24 de grade Celsius. La Viena cerul va fi senin, iar mercurul din termometre va indica 32 de grade.

La Praga şi Budapesta se aşteaptă ploi cu descărcări electrice şi până la 32 de grade, iar în Varşovia va fi cu un grad mai puţin.

La Belgrad sunt anunţate maxime de 30 de grade Celsius. La Bucureşti şi Kiev termometrele vor indica 28 de grade şi va ploua cu descărcări electrice.

La Ankara sunt anunţate 33 de grade. La Atena vor fi 32 de grade, iar la Moscova se va înregistra o maximă de 24 de grade Celsius.

Sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus