Atitudini

Nenea poliţist – interlopul

Atât forţele de poliţie, cât şi cele din Poliţia rutieră sunt pline de persoane dubioase, unele cu trecut de interlopi, corupte până în măduva oaselor. Cu ceva timp în urmă, Vlad Filat l-a demis pe ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu. A venit alt ministru, a încercat sau s-a făcut că încearcă să reformeze Poliţia rutieră, şi undeva chiar a reuşit, poate. S-au luat măsuri pentru combaterea corupţiei în rândurile Poliţiei rutiere, au început a se organiza nopţi albe, nopţi în care o mulţime de funcţionari şi demnitari publici au fost prinşi băuţi la volan. Aş vrea să ştiu câţi din aceşti funcţionari au fost lipsiţi de carnetul de conducere? Câţi din ei au fost demişi? Probabil niciunul, probabil au primit o mustrare şi continuă să exercite funcţiile şi să bea la volan. Însă lăsăm Poliţia rutieră la o parte. Mai bine să vorbim despre cei care trebuie să ne apere, adică despre forţele de ordine.

Săptămâna aceasta alte două cazuri au pătat imaginea şi aşa confuză a MAI-ului. Doi poliţişti moldoveni l-au predat pe un cetăţean al Moldovei autorităţilor din Transnistria. Deja nu mai este vorba de corupţie, e vorba de trădare de stat. Într-o ţară normală, tipii ar face ani grei de puşcărie pentru astfel de acţiuni, la noi însă au fost destituiţi din funcţie. Acum probabil vor începe vreun business legal cu banii agonisiţi de pe urma extrădărilor ilegale.

Un alt caz ne prezintă alţi doi bravi apărători ai patriei, unul militar, şi altul poliţist. Aceştia racolau fete din familii social-vulnerabile din Moldova şi le impuneau să se prostitueze la Moscova. Nici nu ştiu ce îmi pare mai scârbos – proxenetismul sau trădarea. Mai ales că aceste acţiuni mârşave vin din partea unor poliţişti, slujitori şi apărători ai neamului, exemple bune de urmat.

Aşa că îmi apare o întrebare pentru domnul ministru de Interne, Dorin Recean. Câţi proxeneţi, trădători de ţară, hoţi, traficanţi de droguri şi de persoane, interlopi şi scursori ale societăţii mai aveţi în rândurile poliţiei? Se cere o curăţare drastică, urgentă a cadrelor corupte şi criminale. Se cere o trecere a testului antidrog de către fiecare reprezentant al poliţiei. Pentru că, vă asigur, cei mai mulţi narcomani şi narcodealeri îi aveţi tot în poliţie. Cei mai mulţi criminali se află nu după gratii, ci tot în rândurile poliţiei. Când vom putea avea încredere în forţele de ordine? Când poliţiştii vor reprezenta un exemplu demn de urmat, ci nu un termen peiorativ care-ţi stârneşte scârba şi spaima? Aştept cu nerăbdare un răspuns, sper că dumneavoastră nu vă aşteptaţi la o demitere. Pentru că o demitere e ca o spălare pe mâini, nu rezolvă nimic. Miniştrii trec, ministerul rămâne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *