Timpul.md

Actualitate 3 Iunie 2018 | 14:50

Nereguli ce se repetă. Promo-LEX semnalează persoane decedate în listele electorale și urne sigilate corespunzător

Încălcările semnalate de observatorii Promo-LEX în primul tur al alegerilor locale se repetă și astăzi, astfel încât de la primele ore ale dimineții au fost semnalate mai multe nereguli în secțiile de votare din municipiul Chișinău.

Observatorii au depistat panouri electorale în preajma a două secții de votare, precum și persoane a căror prezență este nejustificată atât în incinta secțiilor de votare, cât și în perimetrul acestora.

„Se repetă situația din primul tur când nu sunt sigilate în corespundere cu regulamentul CEC. Cel puțin patru urne nu au fost sigilate corespunzător”, a menționat Pavel Postică, director de program Promo-LEX.

Pe lângă neregulile enumerate mai sus au fost deja depistate primele cazuri de deficiențe în listele electorale. Astfel, trei persoane nu s-au regăsit în listele de bază, iar observatorii au semnalat și persoane decedate prezente pe liste.

La fel ca de fiecare dată a fost semnalat și un caz de fotografiere a buletinului de vot. Cazul se documentează, iar buletinul a fost anulat.

Sursa: Tv8.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus