Timpul Local

Nereguli în procesul de votare în Găgăuzia

Observatorii APCJM au semnalat următoarele încălcări:

Secţia Nr.32 din Beşghioz s-a deschis cu întârziere, la ora 7.10.

Membrii biroului electoral al secţiei Nr.11 din Comrat au aplicat, din timp, pe toate buletinele de vot ştampila secţiei. Conform legislaţiei electorale din regiune ştampila se aplică la eliberarea buletinului de vot alegătorului.

În secţia Nr 25 din Vulcăneşti, până la ora 9.00 nu era energie electrică.

La secţiile Nr.9 din Comrat şi Nr.32 din Beşghioz, a fost încălcată procedura de sigilare a urnei de vot. Urna de vot a fost sigilată fără să fie introdus procesul-verbal.

În apropierea secţiei de votare Nr.59 din Ferapontievka alegătorilor li se oferă băuturi alcoolice.

Agitaţia electorală a continuat şi în ziua alegerilor. Astfel, în preajma secţiei de votare Nr.3 din Comrat a fost observat afişaj electoral. Presa afiliată Partidului Comuniştilor, în special postul TV NIT a transmis azi dimineaţă, în reluare, mesajul candidatului din partea PCRM, Irina Vlah.

APCJM a instruit 73 observatori, care sunt detaşaţi la fiecare secţie din UTA Gagauz Yeri, unde vor urmări procesul de votare şi vor efectua numărarea paralelă a voturilor.

Proiectul de Observare a alegerilor Adunării Populare în UTA „Gagauz Yeri” este parte integră a programului de promovare a alegerilor libere şi corecte în Republica Moldova în cadrul Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte – Coaliţia 2009. APCJM este susţinută în ideea de promovare a unor alegeri libere şi corecte în regiunea găgăuză de Fundaţia Est Eupeană.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *