Ultima oră

Neregulile se tin lant

Neregulile in procesul de votare se tin lant, arata un nou raport al Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte – „Coalitia 2009”, care monitorizeaza alegerile.

Potrivit raportului, mai multi observatori ai Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului din localitatile Opaci, (Causeni) si Baurci (Gagauzia) sunt intimidati de membrii sectiilor de votare, fiindu-le intrezis dreptul la libera circulatie in cadrul sectiilor. La fel, exista cazuri cand alegatorilor li se sugereaza pentru cine sa voteze. „Un membru al biroului electoral al sectiei de votare din Ecaterinovca (Cimislia) influenteaza alegatorii, indicandu-le acestora, la eliberarea buletinelor de vot, pentru cine sa voteze. Primarul din aceasta localitate transporta alegatorii cu masina de serviciu, indemnandu-i pe acestia sa voteze pentru PCRM. La Consiliul Electoral de Circumscriptie din Drochia pina la ora 9.00 a fost afisat portretul lui Vladimir Voronin (la interventia CEC, acesta a fost scos), iar in preajma sectiei din Baurci (Gagauzia) au fost observate persoane care aveau materiale agitationale ale Partidului social-democrat”, se spune in raport.

Raportul arata ca unii membrii ai comisiilor electorale nu aplica stampila „Alegeri 05.04.09” pe actele de identitate. Si numarul insuficient de buletine de vot da batai de cap pentru reprezentantii unor sectii de vot. „Astfel, in listele electorale ale sectiei de votare din satul Hasnasenii Noi (Drochia) sunt inclusi 853 de alegatori, dar biroului sectiei de votare i-au fost repartizate 734 de buletine de vot. La fel, in satul Lazo sunt inregistrati 385 de alegatori, dar biroului electoral al sectiei de votare i-au fost repartizate 282 de buletine de vot”, se mai spune in raport.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *