Timpul.md

Actualitate 8 Ianuarie 2020 | 10:32

NEWS ALERT /// VIDEO - Avion ucrainean cu 176 de persoane la bord s-a PRĂBUȘIT după decolarea din Teheran. Țările de proveniență ale victimelor / FOTO

Avioanele civile americane au interdicţia de a survola Iranul, Irakul şi Golful Persic Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează Reuters, citând presa iraniană. Aeronava este un Boeing 737 aparținând companiei Ukraine International Airlines și avea ca destinație Kievul.

Actualizare 10:15. Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit dimineață la Teheran.
Iran - 82;

Canada - 63;

Ucraina - 2 + 9 (echipaj);

Suedia - 10;

Afganistan - 4;

Germania - 3;

Regatul Unit - 3.ACTUALIZARE 8:45 Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat miercuri că toți pasagerii și membrii echipajului aflați la bordul aeronavei care s-a prăbușit în Iran și-au pierdut viața, citând informații preliminare.

ACTUALIZARE 7:15 Televiziunea de stat iraniană anunță că „nu sunt supraviețuitori” în cazul avionului prăbușit, relatează The New York Times.

ACTUALIZARE 6:48 Majoritatea pasagerilor de la bord au murit, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu pot interveni, pentru că totul este în flăcări în prezent, a declarat oficialul.

Potrivit FlightRadar 24, avionul ar fi fost în serviciu de circa trei ani și jumătate.

ACTUALIZARE 6:40 Echipele de salvare au fost trimise la locul catastrofei, lângă aeroport. „Avionul este în flăcări, dar am trimis echipaje și poate vom putea salva niște pasageri”, a declarat șeful serviciilor de urgență iraniene la televiziunea de stat iraniană.

Avioanele civile americane au interdicţia de a survola Iranul, Irakul şi Golful Persic
Agenţia federală a aviaţiei americane (FAA) le-a interzis marţi seară avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi Golful Persic, la câteva ore după atacul împotriva unor baze militare din Irak unde sunt staţionaţi soldaţi ai Statelor Unite.

 
„Agenţia federală a aviaţiei a emis mesaje personalului navigant aerian (NOTAMS) detaliind restricţiile de zbor care interzic operatorilor avioanelor civile americane să opereze în spaţiul aerian deasupra Irakului, Iranului, apelor Golfului Persic şi Golfului Oman”, a anunţat FAA într-un comunicat.

Potrivit BBC, nu este deocamdată clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc militari americani. Potrivit Pentagonului, cel puțin 12 rachete au vizat aceste baze, dar nu este clar de unde au fost trase. Atacul a fost revendicat de Gardienii Revoluției, corpul de armată care apără regimul politic de la Teheran.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au relatat că avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice, dar nu dau detalii.

Momentan nu este există informații despre situația persoanelor aflate la bordul aeronavei.

Este pentru a doua oară în ultimii ani când de numele Ucrainei se leagă o tragedie aviatică de proporții, după ce în 2014 o aeronavă Malaysia Airlines, ce plecase din Olanda, a fost doborâtă de o rachetă trasă de separatiștii din estul Ucrainei. Toţi cei 283 de pasageri, dintre care 196 erau olandezi, şi 15 membri au echipajului au murit. Patru suspecţi urmează să fie judecaţi pentru crimă, în martie 2020, în Olanda, în acest dosar.

https://www.digi24.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus