Timpul.md

Actualitate 20 Mai 2019 | 19:05

Nici usturoi n-a mâncat…Kremlinul susține că ”nu are nimic de a face” cu scandalul politic din Austria

Rusia ‘nu are nimic de a face’ cu scandalul politic din Austria, unde difuzarea unei înregistrări video compromiţătoare pentru liderul naţionalist Heinz-Christian Strache a dus la căderea coaliţiei aflate la putere, afirmă luni Kremlinul, citat de AFP.

‘Este o istorie cu care nu avem nimic de a face şi care nu poate avea nimic de a face cu noi’, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu privire la înregistrarea video respectivă.

Difuzarea vineri a acestei înregistrări în care Strache şi unul dintre locotenenţii săi vorbesc cu o interlocutoare care se prezintă drept nepoata unui oligarh rus a declanşat un seism politic în Austria. Ei evocă în special acordarea unor contracte publice austriece în schimbul unui sprijin financiar.

În urma scandalului, Strache s-a retras de la conducerea Partidului Libertăţii din Austria (FPOe), dar şi din postul său de vicecancelar în guvernul cancelarului Sebastian Kurz.

‘Nu pot emite păreri despre apariţia acestei înregistări video, deoarece aceasta nu are nimic de a face cu Rusia, nici cu preşedintele, nici cu guvernul. Nu ştim cine este această femeie, dacă ea este de naţionalitate sau de origine rusă’, a adăugat Peskov.

Oligarhul Igor Makarov, a cărui presupusă nepoată ar fi protagonista înregistrării, a declarat duminică pentru ediţia rusă a revistei Forbes că ‘a fost singurul copil la părinţi’ şi că nu o cunoaşte pe femeia din înregistrare.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus