Social

Niciun moldovean nu a cerut permis de mic trafic la frontiera

Niciun cetatean al moldovean nu a depus inca cerere pentru eliberarea permisului de mic trafic la frontiera, a declarat Ionel Dumitru, consilier la Ambasada Romaniei din Chisinau. Deocamdata cererile pot fi depuse doar la Chisinau, la sectia consulara a Romaniei de pe str. Vlaicu Parcalab.

Marti, 23 februarie, ministrul roman de interne, Vasile Blaga, a declarat ca Acordul de mic trafic la frontiera moldo-romana va intra in vigoare la 26 februarie si ca moldovenii care solicita permise le vor primi in cel mult 60 de zile de la data depunerii cererii.

Presa din Romania scrie ca Vasile Blaga a precizat ca a dat deja dispozitii pentru tiparirea primelor 350 de mii de permise. Pana la aderarea Romaniei la spatiul Schengen permisele de mic trafic vor fi acordate gratuit, iar ulterior pretul acestora va fi stabilit cu acordul Comisiei Europene.

Acordul privind micul trafic la frontiera a fost semnat in noiembrie 2009, la Bucuresti si permite cetatenilor care isi au domiciliul in localitati de langa frontiera, la 30-50 de kilometri, sa circule in statul vecin, in perimetrul similar, fara viza, doar cu un permis valabil pe 2-5 ani. Anterior oficiali de la Chisinau au anuntat ca acordul va intra in vigoare la sfarsitul lunii martie.

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *