Ultima oră

Nicolae Negru: Victoria lui Năstase este un prim semn de întrebare asupra gradului de „capturare” a statului

“Faptul că liderul unui partid de opoziție devine primarul capitalei, în condițiile unei prezențe relativ modeste la vot (ceea ce înseamnă că nu ne aflăm în condiție de „revoluție”), poate ridica un prim semn de întrebare asupra gradului de „capturare” a statului”, scrie Nicolae Negru.

În opinia autorului, depăşirea retoricii războinice despre pretinsul “stat capturat” poate da startul unor discuţii concrete despre o eventuală coaliţie pro-europeană după alegerile parlamentare din toamnă.

“Poate fi un început de discuție despre perspectiva unei coaliții proeuropene și, implicit, a dezoligarhizării Republicii Moldova după alegerile parlamentare din toamnă. Poate fi cu respectarea condiției puse de Bruxelles privind recuperarea miliardului furat și pedepsirea hoților și complicilor din instituțiile statului. Discuțiile vor depinde, firește, și de realismul PAS și PPDA, notează edirialistul Ziarului Naţional.

Nicolae Negru mai scrie că înfrângerea lui Ion Ceban confirmă, de fapt, limitele ascensiunii Partidului Socialiştilor.

“Prin această înfrângere se confirmă limitele ascensiunii PSRM și restrângerea câmpului său electoral. Obținerea majorității parlamentare în viitoarele alegeri nu mai pare sigură și deziluzia Moscovei o va resimți și Dodon”, susţine autorul citat.
 
Sursa: http://today.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *