Timpul.md

Actualitate 1 Decembrie 2021 | 17:07

Nicolai Chirilciuc, fost candidat la primăria Bălți, amendat pentru intimidarea presei

Fostul candidat al Partidului Patrioții Moldovei pentru Primăria Bălți, Nicolai Chirilciuc a fost amendat cu 800 de lei după ce l-a intimidat și amenințat pe directorul publicației SP din Bălți, Veaceslav Perunov. Chirilciuc, care a fost numit „inamicul presei” după incident, a fost pedepsit pentru înjur la adresa unei instituții mass-media.

Acum două săptămâni, directorul ziarului SP Bălți a publicat mai multe înregistrări audio după ce candidatul Partidului Patrioții Moldovei pentru Primăria Bălți și-a permis să-l sune și să-l intimideze, transmite safenews.md.

Cei doi discutau despre plățile legate de publicitate între concurentul electoral și instituția media. Directorul publicației de la Bălți, Veaceslav Perunov, a depus o plângere la Poliție.

Înainte de asta, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media au condamnat comportamentul lui Chirilciuc. Centrul pentru Jurnalism Independent l-a numit pe omul de afaceri de la Bălți „inamicul presei”. Nicolai Chirilciuc a obținut în primul tur pentru alegerile de la Bălți 1,25% din voturi.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus