Timpul.md

Europa 11 Septembrie 2016 | 10:20

Nicolas Sarkozy susține adoptarea unei atitudini mai dure față de suspecții de terorism

Franța trebuie să adopte o atitudine mai dură față de suspecții de legături cu terorismul, prin crearea unor tribunale speciale și a unor centre de detenție în vederea creșterii securității, a estimat fostul președinte francez Nicolas Sarkozy într-un interviu acordat publicației 'Le Journal du Dimanche'.

Securitatea este un subiect esențial în perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor din Franța, în contextul în care peste 230 de persoane au fost ucise în atacuri comise de militanți islamiști pe teritoriul francez începând din ianuarie 2015.

''Fiecare francez suspectat că are legături cu terorismul — întrucât consultă constant un website jihadist, comportamentul său arată semne de radicalizare sau el se află în contact cu persoane radicalizate — trebuie să fie plasat preventiv într-un centru de detenție'', a subliniat fostul șef al statului francez.

Sarkozy, care luna trecută și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din aprilie 2017, a adăugat că în lupta contra terorismului nu este loc pentru 'amabilități legale'.

Un sondaj realizat de Institutul francez pentru opinie public (IFOP) arată că în privința garantării securității țării francezii au cea mai mare încredere în fostul premier Alain Juppe, care este urmat în acest clasament de Nicolas Sarkozy și de premierul actual, Manuel Valls, în timp ce președintele Francois Hollande se situează abia pe poziția a opta.

Sursa: Agerpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus