Sport

Nicotina omoara performanta

Zilele trecute, la Agentia Sportului a avut loc o intalnire a conducerii sportive din republica cu loturile nationale care au participat la Europenele de sambo si haltere, desfasurate recent la Siauliai (Lituania) si Bucuresti. Am relatat despre acest eveniment in editiile TIMPULUI, accentuand importanta performantelor obtinute de atletii nostri si necesitatea unei sustineri plenare din partea autoritatilor. Dar dupa incheierea evenimentului am devenit martorul unei situatii care compromite ideea sportului profesionist ca un exemplu al modului sanatos de viata.

La cateva minute dupa ce au fost felicitati de catre conducatorul Agentiei Sportului, Andrei Pogurschi, care i-a asigurat ca in luna mai isi vor incasa primele pentru performantele internationale, antrenorul selectionatei de haltere, Gheorghe Gutu si atletul Igor Grabucea, care recent devenise premiant de bronz la Europene, au fost surprinsi fumand intr-un loc public.
Desigur, nicotina pe care prefera moldovenii sa o introduca in organism reprezinta problema personala a fiecarui cetatean. Dar prin obtinerea numeroaselor titluri de premiant la competitii internationale de prestigiu, balteanul Igor Grabucea a devenit nu doar o persoana publica, ci si un exemplu viu pentru zeci, sute poate chiar si mii de copii, care tind sa ajunga daca nu pe culmile Olimpului, cel putin pe podiumurile internationale. Cu atat mai revoltatoare a parut prezenta antrenorului echipei selectionate alaturi de sportiv – in loc sa-i interzica sa fumeze intr-un loc public, Gheorghe Gutu inhala si el doza de nicotina fara a se simti timorat de oamenii care treceau pe langa ei.
 

In prezent, lotul national de haltere traverseaza o perioada foarte responsabila in care se realizeaza un schimb de generatii. Astfel, un aport considerabil in edificarea unui lot competitiv de seniori revine, indubitabil, si sportivilor cu experienta din selectionata. Printre ei figureaza si Igor Grabucea, atlet cu un potential extrem de bogat, afirmat si prin multiplele distinctii obtinute la turnee internationale de amploare.
 

Din momentul aparitiei sale, sportul a fost in permanenta abordat ca un antidot al elementelor nocive din societate: fumatul, alcoolismul, consumul de droguri si multe altele, fiind vazut ca un generator de sanatate pentru oamenii de toate varstele si asemenea incidente nu afecteaza doar imaginea persoanelor mentionate, dar compromit caracterul pozitiv al sportului in general.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *