Sport

Noi adversari pentru cluburile din Divizia Nationala

Competitiile europene intercluburi organizate sub egida UEFA au constituit intotdeauna un punct sporit de atractie atat pentru diriguitorii echipelor de club din republica noastra, cat si pentru miile de microbisti. Sunt ferm convins ca, daca nu ar fi existat perspectivele cupelor europene, formatiile din Divizia Nationala nu ar avea practic nicio motivatie de a se clasa pe primele locuri ale clasamentului la final de campionat.

Daca interesul cluburilor in accederea in turneele europene consta, de ce sa nu recunoastem, in special in primele financiare care le pot incasa in urma participarii, atunci miza suporterilor legata de aceste perspective consta in urmarirea meciurilor internationale. In editia 2009-2010 a cupelor europene intercluburi se inregistreaza o serie de premiere la nivel national, dar si in parametri internationali. Pentru prima data se incadreaza in „bataliile” fotbalului continental, formatia Iskra-Stal Rabnita, posesoare a medaliilor de bronz in ultima editie a campionatului intern. Ea va evolua in Europa League (o competitie aflata la prima editie, care inlocuieste Cupa UEFA), impreuna cu echipele chisinauiene Zimbru si Dacia. A treia formatie moldoveneasca implicata in turneele europene va fi Sheriff Tiraspol, participanta deja traditionala in preliminariile Champions League. Cupa UEFA nu este ultima competitie europeana care nu se va mai disputa, lista turneelor defuncte fiind completata si de Cupa Intertoto.

La inceputul acestei saptamani, in incinta UEFA de la Nyon (Elvetia) au fost stabiliti adversarii din meciurile inaugurale ale formatiilor noastre de club. Desi, initial, mai multi jurnalisti si experti au opinat ca rezultatele tragerii la sorti au fost ghinioniste pentru reprezentantii fotbalului moldovenesc, ulterior, tehnicienii si conducatorii formatiilor au dat de inteles ca „lupul nu este chiar atat de negru”. Este interesant faptul ca toti adversarii provin din state fotbalistice care nu s-au confruntat prea des cu echipele din R. Moldova. Campioana Sheriff va debuta in noua stagiune internationala cu o dubla intalnire cu invingatoarea campionatului finlandez, Inter Turku. Echipa scandinava pare a fi una din cele mai confortabile variante, deoarece au fost evitate asemenea potentiale candidate, precum Partizan (Serbia), Levski (Bulgaria) sau Makkabi Haifa (Israel).
Si celelalte adversare ale jucatorilor nostri vor evolua pentru prima data in R. Moldova. In Europa League, Dacia va juca cu Zilina (Slovacia), Iskra-Stal – cu Cerno More (Bulgaria), iar Zimbru cu Okjetpes (Kazahstan).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *