Timpul.md

Actualitate 29 Mai 2018 | 17:42

Noi detalii în cazul atentatului sângeros din Belgia: Se știe cine este atacatorul

Doi polițiști belgieni și un trecător au fost uciși de un atacator în Belgia, acesta luând și un ostatic - alte două persoane au fost rănite.

Bărbatul care a ucis astăzi trei oameni, printre care și doi polițiști la Liege, Belgia, avea 36 de ani și era originar din Rochefort.

Atacatorul, Benjamin Hermans, fusese eliberat luni din închisoare. Potrivit Studioinfo.be, infractorul s-ar fi radicalizat în timpul petrecut în penitenciarul din Lantin, Belgia.

Individul fusese arestat în trecut pentru furt, distrugerea proprietății publice și pentru posesie de droguri. Pentru că arăta un comportament deosebit de violent, judecătorii l-au condamnat la privațiune de libertate și pentru trafic de droguri.

Procurorii belgieni îi întocmiseră și un profil psihologic, conform căruia Benjamin Hermans era „instabil". De asemenea, autoritățile au descoperit că atacatorul avusese o copilărie dificilă și că nu mai comunica cu familia sa.

Luni seara, polițiștii belgieni au pornit pe urmele sale pentru o infracțiune minoră comisă în apropiere de Luxemburg. Atacul armat din Liege a urmat după ce individul a fost oprit de poliție pentru un control.

Atacatorul a intrat în conflict cu oamenii legii și a reușit să sustragă pistolul unuia dintre ofițeri cu ajutorul unui cuter (freză).

Sursa: sputnik.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus