Timpul.md

Actualitate 18 Aprilie 2018 | 13:34

Noi oportunități de colaborare economică cu Belarus

Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus se va desfășura joi, 19 aprilie, la Chișinău. Evenimentul va găzdui și o expoziție de mărfuri din Republica Belarus la care vor participa circa 180 de agenți economici. Detalii despre eveniment au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către Camera de Comerț și Industriei a Republicii Moldova, transmite IPN.

Președintele CCI, Sergiu Harea, a declarat că instituția camerală din Moldova are relație de cooperare cu CCI din Belarus, având încheiate 14 acorduri de cooperare la nivel național și regional. Potrivit lui, la Forumul de afaceri și-au anunțat participarea circa 150 de agenți economici autohtoni din diferite sectoare ale economiei naționale. Forumul va fi urmat de întrevederi.

Vladimir Ulakhovich, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Belarus a menționat că la evenimentul de la Chișinău vor participa și 30 de antreprenori din Belarus, care sunt reprezentanți ai industriei petrochimice, de prelucrare a lemnului, precum și din agricultură și din industria alimentară, farmaceutică etc. Acesta a mai spus că forumul de afaceri reprezintă o platformă eficientă pentru negocierile dintre antreprenorii din cele două țări.

Evgeniy Vedenskiy, director Centrului expozițional „Belinterexpo” a trecut în revistă specificul companiilor, menționând, că acestea sunt antrenate în producerea unei game largi de mașini agricole. Vor fi prezentate modele inovatoare ale tractoarelor din Belarus, aceste vor fi prezentate de Centrul de Tractoare din Minsk. De asemenea, vizitatorii expoziției vor lua cunoștință de mașinile pentru transportul deșeurilor municipale și curățarea drumurilor din praf. O altă companie va prezenta o linie de plăci ceramice glazurate de diverse formate pentru pereți interior.

Forumul economic pentru Cooperare Regională și expoziția de mărfuri din Belarus se vor desfășura la Palatul Republicii, începând cu ora 08.20. Acesta fac parte din programul vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko.

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus