Actualitate

Noi trebuie sa schimbam aceasta guvernare!

Cele trei partide de opozitie vor crea o alianta post-electorala.

Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) si Alianta „Moldova Noastra” (AMN) au lansat,marti, un apel prin care indeamna societatea civila sa se implice mai activ in mobilizarea electoratului cu viziuni democratice.

„In zilele care au mai ramas pana la alegeri, discutati sufleteste si cat mai sincer cu toti oamenii apropiati. Cei din Chisinau si din alte orase mergeti acasa, la tara, la rudele dvs., mai ales la cele in varsta. Cei pe care saracia comunista v-a obligat sa munciti peste hotare si carora va lipseste posibilitatea de a va deplasa la bastina sunati-va familiile, explicati-le cu rabdare ca trebuie sa aleaga un viitor european pentru R. Moldova”, se arata in Apelul difuzat de Opozitie.

Serafim Urecheanu, presedintele AMN, a declarat „ca alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie ne ofera inca o sansa, poate ultima, de a ne debarasa de comunisti”. Presedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus ca daca fiecare sustinator al Opozitiei ar reusi sa convinga macar cate o singura persoana sa nu mai voteze comunistii, victoria celor trei formatiuni este garantata. „Am dori ca anul 2009 sa fie unul care ar schimba fundamental viata social-politica si economica a tarii”, a precizat Ghimpu. La randul sau, Vlad Filat, liderul PLDM, a tinut sa sublinieze ca, pe langa obligatia constitutionala, fiecare cetatean are si o obligatie morala: „Trebuie sa constientizam ca fiecare vot conteaza si de rezultatul alegerilor anticipate va depinde viitorul R. Moldova. A venit timpul ca in politica moldoveneasca sa inceapa sa guverneze caractere, nu oportunisti”.

Liderii formatiunilor au amintit ca pe data de 3 iunie, cand comunistilor nu le-a ajuns un singur vot pentru a o alege pe Zinaida Greceanai in functia de presedinte al tarii, Opozitia a obtinut o victorie categorica, practic demontand regimul comunist. „De data aceasta, noi vom avea majoritatea, astfel incat sa putem alege componenta guvernului, presedintele si sa asiguram integrarea R. Moldova in Uniunea Europeana”, a afirmat S. Urecheanu. Apelul a fost facut public in cadrul unei conferinte de presa comune a liderilor celor trei formatiuni, accentuandu-se importanta alegerilor anticipate de miercurea viitoare, rezultatul carora va determina cursul de dezvoltare al R. Moldova pentru multi ani inainte.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *