IT&C

Nokia admite faptul că Microsoft Windows Phone este “riscant”

Într-un raport depus la US Securities and Exchange and Commission (SEC), Nokia a recunoscut ca isi asuma o serie de riscuri prin parteneriatul cu Microsoft, in loc de a adopta sistemul de operare smartphone Android, mai stabil si mai puternic.

Compania finlandeza a declarat ca "Platforma Windows Phone este foarte recenta, cu un grad de utilizare foarte scazut din partea consumatorilor, consumatori care prefera platformele Android si Apple". "Tranzitia la platforma Windows Phone se poate dovedi mult prea indelungata pentru a concura in mod efectiv pe piata smartphone pe termen lung, avand in vedere evolutiile in curs ale altor platforme concurente".

De asemenea, Nokia a sustinut ca parteneriatul er putea eroda identitatea marcii sale in anumite piete. De exemplu, Nokia este in prezent foarte puternic in China, iar asocierea cu Microsoft ar putea afecta pozitia sa pe piata chineza.

In locul strategiilor de PR privind Symbian si Meego ca parti importante din viitorul sau, Nokia adopta o atitudine sincera in legatura cu modul in care este perceputa schimbarea din exterior.

In cadrul raportului, producatorul de telefoane mobile a declarat: "Operatorii nostri mobili, precum si distribuitorii si consumatorii nu mai pot percepe smartphone-urile noastre Symbian ca investitii atractive in timpul tranzitiei la Windows Phone. Acest lucru ar duce la o pierdere a cotei de piata, care ar putea fi substantiala, in timpul tranzitiei, cota ce nu va fi recuperata prin disponibilitatea in comert a Windows Phone".

Sursa: www.theinquirer.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *