Afaceri

Nokia si Samsung domina vanzarile de mobile. BlackBerry urca in top in locul Motorola

Aceasta din urma a raportat o scadere de 27% in ceea ce priveste dispozitivele mobile vandute, dar are aceeasi cota de piata de 3,6% ca si RIM. La nivel mondial au fost vandute 295 de milioane de telefoane mobile, in crestere cu 22% mai multe decat aceeasi perioada a anului trecut. IDC estimeaza o crestere de 11% a pietei la nivel mondial in acest an.
Cererea mare de smartphone-uri si implicit consumul mare de internet au ajutat RIM sa atinga aceste rezultate, comenteaza Bloomberg.
Potrivit studiului IDC, cota de piata a Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a scazut cu aproape 2%, la 36,6 procente, avand in vedere ca vanzarile de telefoane mobile nu au atins nivelul din 2008. Samsung se situeaza pe locul doi cu o cota de piata de 21,8%, fiind urmata de LG, care are 9,2 procente. "Anul trecut a fost un semnal clar ca utilizatorii doresc ca e-mailul si retelele sociale sa se gaseasca pe telefoanele mobile", a declarat Francisco Jeronimo, analist la IDC.
Compania americana Motorola a lansat anul trecut smartphone-uri care functioneaza pe platforma Android, dezvoltata de Google, dar folosita si de alti producatori precum Samsung sau HTC. "Este clar ca smartphone-urile Motorola cu Andoird nu mai sunt la fel de populare precum celelalte ale altor producatori", a mai spus Jeromino, care a adaugat ca Motorola nu are destui bani pentru a-si promova dispozitivele, fiind exact ca in cazul Palm, companie care a fost cumparata recent de Hewlett-Packard (HP).
Smartphone-urile au reprezentat 18% din totalul de telefoane mobile vandute in primul trimestru, potrivit companiei Strategy Analytics. Astfel, au fost vandute 54 de milioane de unitati, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *