Timpul.md

Actualitate 27 Februarie 2019 | 16:22

Norica Nicolai: Uniunea Europeană trebuie să deblocheze ajutorul macrofinanciar pentru R. Moldova

 

Republica Moldova ar putea primi ajutorul financiar din partea Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de Norica Nicolai. Eurodeputatul consideră că țara noastră a dovedit că este capabilă să îndeplinească condițiile puse de UE și că îi pare rău că Moldova nu a primit la timp acest ajutor din cauza unor jocuri politice.

"Eu cred că UE trebuie să deblocheze ajutorul financiar pentru Republica Moldova. Aţi dovedit că sunteţi capabili să îndepliniţi o serie de standarde democratice, dar apreciez şi faptul că dincolo de acest ajutor financiar, care nu a venit la timp, datorită unor jocuri politice de care, sigur, Moldova nu este vinovată, Guvernul a reuşit să managerieze situaţia economică din Republica Moldova", a declarat Norica Nicolai pentru Publika TV.

PUBLIKA.MD amintește că ajutorul financiar din partea UE pentru țara noastră a fost blocat în vara 2018. Suspendarea asistenţei macrofinanciare a fost cerută de eurodeputaţii PPE. Prima tranșă din cadrul asistenței macrofinanciare constituia 30 de milioane de euro. Acești bani trebuia să îi primească țara noastră după parcurgerea mai multor etape stabilite de Uniunea Europeană.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus