Actualitate

Nou capăt de acuzare în dosarul celor 18 persoane bănuite de spălarea banilor din Rusia

Acordul vine la o săptămână de la punerea sub învinuire a mai multor actuali şi foşti judecători, precum şi executori judecătoreşti, bănuiţi de complicitate la spălarea a 20 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă prin sistemul bancar din Republica Moldova.

Procuratura Generală scrie într-un comunicat de presă că din probele administrate rezultă o bănuială că acţiunile respectivilor magistraţi întrunesc şi elementele constitutive ale unei alte infracţiuni, şi anume pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii, soldate cu urmări grave. Pentru al doilea capăt de acuzare învinuiţii riscă până la şapte ani închisoare.

18 persoane, printre care 15 foşti şi actuali judecători şi trei executori judecătoreşti, au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate acum o săptămână la Chişinău, dar şi în alte localităţi ale ţării. Acţiunea s-a derulat cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii, care a permis cercetarea penală, percheziţionarea şi reţinerea bănuiţilor.

La demersul procurorilor, cele 18 persoane au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind puse sub învinuire pentru complicitate la comiterea infracţiunii de spălare de bani. În privinţa a încă unui judecător şi unui executor judecătoresc au fost emise ordonanţe de urmărire internaţională. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *