Sport

Noua fata a sportului moldovenesc

Expertii si jurnalistii de profil au consemnat in ultimul timp un plus de maturitate si responsabilitate in cadrul organizarii diferitor competitii republicane, dar si internationale pe teritoriul republicii noastre. Sportivii si antrenorii moldoveni abordeaza cu mai multa seriozitate cantonamentele si participarea la turneele internationale.

Progresul sportului pe plan global nu putea sa nu afecteze si mentalitatea conationalilor nostri si acest fapt a condus spre mai multe medalii si locuri premiante. Din pacate, in cei opt ani de guvernare comunista, aceste miscari pozitive din sportul R. Moldova au fost perceptibile doar la nivelul antrenorilor si performerilor, initiativele acestora fiind sustinute foarte rar de catre autoritati. In acest context, structura noului guvern al republicii, deosebit de discutata la momentul de fata, se afla in atentia permanenta a oamenilor de sport.

Pe toata durata guvernarii comuniste, acest domeniu a fost administrat de Agentia Sportului, dar, din pacate, activitatea acestei institutii nu mai corespunde exigentelor de dezvoltare a sportului modern. Performerii moldoveni au inregistrat mai multe recorduri in sportul international, dar sprijinul din partea autoritatilor de profil asa si nu a fost asigurat la nivelul cuvenit.
Discutiile axate pe structura noului executiv – care urmeaza sa-si inceapa activitatea in cel mai apropiat timp – nu pot ocoli nici sfera sportului, cu atat mai mult ca tot mai multi politicieni din noua generatie sunt constienti de importanta solutionarii problemelor sportului autohton din punct de vedere legislativ si executiv.

De fapt, denumirea noii structuri care va administra activitatea sportiva nu este cea mai importanta la momentul actual. Esential este ca noul minister (agentie, departament) sa activeze eficient in favoarea sportivilor si a imaginii R. Moldova la competitiile internationale de amploare, dar si in cadrul turneelor de nivel republican. Consider ca noua institutie de administrare a sportului intern urmeaza sa acorde o asistenta logistica si materiala substantiala nu doar sportivilor care ne reprezinta la diverse evenimente de prestigiu, dar si dezvoltarii educatiei fizice in general, domeniu care, de facto, este si principalul generator de talente sportive.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *