Timpul.md

Actualitate 22 Iunie 2019 | 00:09

Noua funcție a lui Bogdan Zumbreanu, după ce a fost demis de la șefia CNA

Bogdan Zumbreanu, fostul director al Centrului Național Anticorupție (CNA) este, din nou, șef la Direcția Generală Urmărire Penală din cadrul CNA. Acesta a revenit în această funcție pe care a ocupat-o anterior desemnării de către Parlament în fotoliul de șef al instituției, informeaza Ziarul de Gardă .

 Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a instituției.

„În data de 15 decembrie 2017, în ziua numirii de către Parlament a dlui Bogdan Zumbreanu în calitate de director al CNA, a fost suspendat raportul de serviciu al Centrului cu șeful DGUP – funcție deținută la acel moment de Bogdan Zumbreanu. În legatură cu revocarea sa din funcția de șef al CNA, Bogdan Zumbreanu a revenit în funcția anterior deținută, în conformitate cu legislația în vigoare”, a precizat Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA, solicitată de ZdG la subiect.

Direcția Generală Umărire Penală a CNA gestionează dosarele instrumentate de către instituție.

Bogdan Zumbreanu și-a început activitatea în organele de drept în 2001, la Procuratura mun. Chișinău în calitate de ajutor-interimar al procurorului și anchetator. A ajuns la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției în 2002 în Departamentul anchetă penală ca anchetator superior. În 2004 a devenit șef de secție în cadrul Direcţiei generală urmărire penală, funcție pe care a ocupat-o până în 2008.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus