Actualitate

Noul ambasador rus în SUA: Trump m-a primit într-un mod cald şi prietenos. Sunt dornic să lucrez cu Guvernul american

„Am fost primit de preşedintele Trump, i-am prezentat scrisorile de acreditare. Din punctul meu de vedere, am spus că suntem dornici de o îmbunătăţire în relaţiile dintre ţările noastre", a spus Antonov pentru agenţia TASS.

„Preşedintele Trump m-a primit într-un mod cald şi prietenos (…). Atmosfera a fost foarte prietenească, dar şi constructivă (…). Cel puţin acesta a fost sentimentul meu personal", a adăugat diplomatul.

„Noi, împreună cu colegii săi, cu echipa să, am convenit să continuăm cooperarea", a precizat Antonov.

„Am spus că sunt dornic să lucrez cu Guvernul american în zona intereselor reciproce ruso-americane. Şi am spus că, în ceea ce priveşte Rusia, suntem pregătiţi să facem acest lucru, suntem pregătiţi să facem paşi concreţi", a subliniat ambasadorul.

Ambasadorul, în vârstă de 62 de ani, este diplomat de carieră şi a fost ministru adjunct de Externe. Între 2011 şi 2016, el a servit că viceministru al Apărării – o perioada care a coincis cu anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova.

Uniunea Europeană l-a inclus pe lista cu sancţiuni în urmă cu doi ani, din cauza implicării sale în susţinerea desfăşurării de trupe ruse în Ucraina.

El îi urmează în funcţie lui Serghei Kisliak, care s-a întors în Rusia în iulie, după ce a servit că ambasador al Moscovei în Statele Unite timp de nouă ani.

Anul acesta, Kisliak a ajuns în centrul unui scandal, pentru presupusă să implicare în tentativă rusă de influenţare a alegerilor prezidenţiale din Statele Unite în favoarea lui Donald Trump. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *