Actualitate

Noul secretar de Stat american, Mike Pompeo, susţine modelul unei diplomaţii „de forţă”

Exprimându-se în faţa unui public format din diplomaţi americani din cadrul Departamentului de Stat, Pompeo a schiţat succint viziunea sa asupra politicii externe americane în faţa "numeroaselor provocări actuale".

"Traversăm vremuri agitate, există o cerere de leadership puternic, este esenţial ca echipa noastră să se opună ameninţărilor cu curaj şi forţă", a spus el.

"Din fericire, avem un preşedinte care crede de asemenea într-o diplomaţie de forţă, care utilizează pe deplin toate instrumentele puterii naţionale pentru a apăra în primul rând interesele şi valorile vitale ale Statelor Unite", a adăugat cel ce a promis o CIA mai "brutală" în faţa Iranului şi a Coreei de Nord, la momentul când conducea agenţia americană de informaţii.

Potrivit lui Mike Pompeo, o astfel de diplomaţie creşte şansele SUA de a rezolva problemele în mod paşnic, fără a trebui să tragă un singur foc.

El a evocat în special "enormul efort diplomatic pentru a menţine presiunea asupra Coreei de Nord" în scopul de a negocia în vederea "eliminării cu succes a ameninţării arsenalului nuclear al lui Kim Jong Un", liderul nord-coreean ce ar urma să se întâlnească în curând, într-un summit istoric, cu preşedintele Donald Trump.

"Avem nevoie de eforturi diplomatice puternice" şi în Orientul Mijlociu " pentru a "stăvili atitudinea destabilizatoare a Iranului în Siria, Yemen şi în întreaga regiune", a continuat noul şef al diplomaţiei SUA, în timp ce preşedintele american urmează să se pronunţe într-o săptămână asupra acordului nuclear privind Iranul, pe care ameninţă să-l părăsească.

"Dar sunt sigur că echipa noastră va putea să dezvolte strategii şi procese diplomatice în măsură să rezolve aceste crize", a concluzionat noul secretar american de Stat.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *