Actualitate

„Novaia Gazeta” îl acuză pe ”bucătarul lui Putin” de o serie de asasinate la comandă

În investigația realizata de jurnalistul Denis Korotkov, intitulata „Bucatatul prefera mai uite”, se spune despre un anumit Valeri Amelcenko, care, potrivit propriei marturisiri, a executat ordine de inlaturare fizica a anumitor persoane. Ordine care au venite de la Prigojin. În special, Amelcenko a fost implicat în atacuri împotriva bloggerilor opoziției, inclusiv cu final fatal, precum și în organizarea unui accident rutier.

Jurnalistul scrie că l-a cunoscut pe Amelcenko în timp ce investiga atacul împotriva sociologului Serghei Mohov, soțul avocatului Fondului Anticorupție (fondat de Alexei Navlnîi), Liubov Sobol.

În noiembrie 2016, Mohov a fost intepat cu o seringa continand o substanță necunoscută, după care acesta si-a pierdut cunoștința. Atacatorul a fost Oleg Simonov, partenerul lui Amelcenko. Potrivit lui Amelcenko, în același an, împreuna cu Simonov cei doi au mers la Pskov pentru a da „o lecție” activistului și bloggerului partidului ”Yabloko” Serghei Tihonov. Și acesta a fost intepat cu o seringa continand o substanta necunoscuta, după care a murit pe strada.

Amelcenko a mai marturisit ca, Simonov, împreună cu el și cu alți oameni din structurile lui Prigojin, a călătorit în Siria pentru a testa noi otrăvuri pe prizonierii jihadiști. Anul trecut, Simonov, care de profesie este farmacist, a fost găsit mort.

Amelcenko a mai spus că a mai organizat un accident rutier care viza o femeie de afaceri, cu care Prigojin avea o disputa imobiliara, iar la Soci a pus la cale bataia bloggerului opoziției, Anton Grișcenko.

La începutul lunii octombrie, după o altă întâlnire cu jurnalistul Novaia Gazeta, Amelcenko a dispărut. Înainte de asta el s-a plans la poliția ca este urmarit. În curtea blocului lui Amelcenko i-au fost găsite telefoanele și un pantof. Poliția caută.

Sursa: Paginaderusia.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *